Beslenme Düzeniniz
Hamilelik döneminde meyve ve sebze tüketmek önemlidir. Faklı mevsimlerde, farklı ürünler mevcut olduğundan, diyetinize bunlarla oldukça kolay bir şekilde çeşitlilik ekleyebilirsiniz.Vitamin, mineral ve lif açısından harika kaynaklardır. Çeşitli besinler almak, size demir, folik asit, kalsiyum ve C vitamini sağlar.
Lezzetli ve Düşük Kalorili C Vitamini Kaynakları
C vitamini içeren beş mükemmel kaynağı diyetinize eklemek çok kolay ve üstelik kilonuza dikkat ediyorsanız, kalorileri de düşük!
Aşağıdakileri deneyin:
• çilek – 1 kâse 94 mg C vitamini içerir
• portakal suyu – 1 kupa 82 mg C vitamini içerir
• kivi – 1 orta boy 74 mg C vitamini içerir
• brokoli – 1 kâse, pişmiş 58 mg C vitamini içerir
• kırmızı biber – 1 orta boy 57 mg C vitamini içerir
~ C Vitamini Önemlidir
C Vitamini hamilelik döneminde oldukça önemlidir. Fetal doku gelişimi ve demir emilimi açısından gereklidir. Son araştırmalar, C vitamininin preeklempsi-yi önlemeye yardımcı olduğunu belirtir. Bu vitaminin yetersizliği erken doğumla ilişkilendirilir; C vitamini amniyotik kesenin oluşmasına katkıda bulunur. Önerilen günlük doz 85 mg’dır – bu doğum öncesi vitaminin içerdiğinden biraz daha fazladır. İhtiyacınız olan ekstra C vitaminini bu vitaminin bulunduğu meyve ve sebzeleri bol bol yiyerek alabilirsiniz.
Her gün, C vitamini açısından zengin bir veya iki porsiyon meyve ve ekstra demir, lif ve folik asit için en azından bir koyu yeşil veya sarı sebze yiyin. Seçebileceğiniz meyve ve sebzeler ile porsiyon miktarları aşağıda belirtilmektedir:
• üzüm – 3 kâse
• muz, portakal, elma – 1 orta boy
• kuru meyve – 1 kâse
• meyve suyu – 1 kupa
• konserve veya pişirilmiş meyve 1/2 kâse
• brokoli, havuç veya diğer sebzeler 1/2 kâse
• patates – 1 orta boy
• yeşil yapraklı sebzeler- 1 kâse
• sebze suyu – 3/2 kupa
Tavsiye edilen dozun üstünde C vitamini almayın; çok fazla C vitamini midenizde kramplara ve diyareye neden olur. Ayrıca bebeğinizin metabolizmasını olumsuz yönde etkileyebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder