Üzüm ve Üzümün Faydaları

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Üzüm
Hem Tedavi Edici ,Hem de En Besleyici Meyve
Tatil mevsimi diye yazın yorduğunuz, düzensiz, karmakarışık bir beslenme ve yaşama şekliyle çoğu defa aşırı biçimde zorladığınız organizmanızı harika bir meyve olan üzümle “tedavi” edebilirsiniz. Üzüm kürü sayesinde zehirlerden temizleyip, yeniden “doğmuşa” çevirmeniz işten bile değildir onu.Üzüm kürü basit mi basittir ama kendi bildiğiniz gibi öyle gelişigüzel, karman-çorman yerseniz üzümü, kür de kürlükten çıkar, haberiniz olsun.

Üzüm de tıpkı kiraz, armut gibi şekerli bir meyvedir. Bu üzüm şekeri, hiçbir sindirim süreci gerektirmez. Üzümün ve tabii bütün meyvelerin besleyici özellikleri, ihtiva ettikleri şekerden kaynaklanır. Olgunluk ve güneşte kalma süresine göre içinde değişen oranda (yaklaşık % 16) şeker ve mineraller vardır.

Dahası tedavi edicidir
“Üzüm kürü” diye bilinen bu tedavi iyileşme dönemindeki hastalar, zayıflar, kansızlık çekenler için çok yararlıdır.
Günde yarım kilo üzüm yiyerek başlayın küre. Ve bu miktarı yavaş yavaş artırarak günde 2-2.5 kiloya kadar çıkarın. Yiyeceğiniz üzümü günün belli saatlerine dağıtın. Söz gelimi sabahleyin, bir de öğle ve akşam yemeklerinden sonra yiyin. Buna 2 ila 4 hafta devam edebilirsiniz.
Elbette üzüm kürü yaptığınız sürece, fazla kalori almamak için, diğer yediklerinizi azaltmalısınız Kür yapıyorsanız, kabil olduğunca taze, yeni kopmuş ve iyice olmuş üzümleri tercih edin.

Şişmanlarla, şeker hastalarının uzak durmaları gereken bir meyvedir. Ama buna karşılık, spor yapanlar, çocuklar, kansızlık çekenler, sürmenajın eşiğindekiler ve bebek bekleyen anneler için harika bir meyvedir. Yüksek besin değeri ve kolay sindirilmesi yüzünden “Nebati süt” diye nitelendirilir. Bileşimi bakımından ana sütüne yakınd Sadece yağı eksiktir.

100 gr. üzümde 66 kalori vardır. Yâni 100 gr. üzüm; 100 gr. süt, 25 gr. ekmek ve 70 gr. etin sağladığı kadar kalori sağlar size. Ama kalori, üzümün bütün besin değerini yansıtmaz. Üzümde şeker, asit, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir, iyod, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ve sindirimi kolaylaştıran enzimler vardır. Üzümün dış zarında (kabuğunda) kremor-tartar, asitler, tanen, selüloz, az miktarda protein ve mineraller vardır. Üzüm, meyveler içinde en besleyici olandır.

0 yorum:

Yorum Gönder



TOPlist sağlık Hardware